sezon ogórkowy a forum musi czymś żyć ;)
-Braveheart
-joanna d'arc
-Goodfellas
-Godfather
-Requiem for a dream
-Mean Machine (
-Blair witch projekt
-Evil Dead 1,2
-Dług
-Pitbull
-Pulp Fiction
-300
-Sin City
można wymieniać bez końca, ale to same starsze pozycje. nowe filmy to w większości gówno. nie wiem też jak można się tak jarać tymi wszystkimi lostami i prison breakami , obejrzeć można ale szału nie ma.
no i coś czym jara się teraz cały juesej i nie tylko:
http://youtube.com/watch?v=a2xBM8c940o
Hubal, Zamach Stanu, Wśród nocnej ciszy, Zbrodniarz, który ukradł zbrodnię, Wściekły, Włóczęgi, Vabanki oba, Zmiennicy, Tylko umarły odpowie, Sąsiedzi (o Bydgoszczy 1939), Prywatne śledztwo, Piłkarski poker, Ostatni dzwonek, Orzeł, Niespotykanie spokojny człowiek, Miś, Co mi zrobisz jak mnie złapiesz, Big Bang, Będzie lepiej, Alternatywy 4, Elegia
Z zagranicznych:
Rocky (moje pierwsze filmy na video obejrzane ), Wiatr ze Wschodu, Vaterland, Underground, Skazani na Shawshank, Brudny Harry, Rozdarta kurtyna, Stalingrad, Okręt (Das Boot), Noc na Ziemi, Dobry zły i brzydki, Metropolis
Hmm jeżeli już tak oglądacie te kibicowsko-angielskie produkcje.
To w sumie jest dość ciekawa sztuka "Rise of the Footsoldier"
Film o cwaniaku z ICF (West Ham) na faktach.
Pokazane początki, czyli chuliganka i zmiany w życiu czyli pogoń za pieniądzem.
Mi bardziej przypadł do gustu niż np. "Green street ..." bo nie jest aż tak pusty ...
Trailer: http://pl.youtube.com/watch?v=551-QfYJymI
ps. osobiście te filmy jakoś mnie nie kręcą ale ten da sie oglądać i drugi plus, że historia jest na faktach.
Duzo jest fajnych filmów, teraz do głowy mi przychodzą:
- angielski tryptyk: Football factory, Trainspoting, Przekręt - omawiać chyba nie trzeba?.
- sprzedawcy-clerks - super film, ryłem ze smiechu jak pierwszy raz oglądałem, film gadany, specyficzny humor.
- z polski to juz wymienione klasyki, dodałbym jeszcze "przepraszam czy tu bija" ekstra klimat, " ostatnie takie trio" - kurde co za teksty tam są.
-" Slodko -gorzki" - młodzieżowy film, czasem dobre teksty, no i schemat u pasikowskiego, że kobieta cie wydyma!!!
-" Krol" - pasikowski, męskie kino , z zajebistymi tekstami film, z przeslaniem że kobieta to kur...
- symetria,
-pitbul - najlepszy film i serial kryminalny, prawdziwy do bólu.
Duzo jest fajnych filmów, teraz do głowy mi przychodzą:
- angielski tryptyk: Football factory, Trainspoting, Przekręt - omawiać chyba nie trzeba?.
-pitbul - najlepszy film i serial kryminalny, prawdziwy do bólu.
do angielskich trzeba dodać jeszcze Porachunki (Lock,Stock & Two Smoking Barrells) czyli pierwszą część Przekrętu.
http://youtube.com/watch?v=KZh33gGK3Y8
Pitbull naprawdę kozacka produkcja , z prawdziwym, "brudnym" klimatem. serialowa wersja (równie dobra jak kinowa) leci w czwartki o 23 na dwójce.
Amerykańscy agenci muszą zapobiec planowanemu w jednym z krajów na Bliskim Wschodzie zamachowi bombowemu. Celem zamachowców ma być grupa ich rodaków. Pokonując biurokrację i różnice kulturowe amerykańscy agenci zyskują poparcie lokalnego policjanta, ale sami stają się celem terrorystów.
Requiem for a dream to zdecydowanie trzeba obejrzeć :D bardzo dobry film :)
poza tym the hard corps,
the mexican taki nawet przyzwoity :)
.. pakt milczenia dobry :D z 'lekką' nutką fantastyki xD
'wpadka' beczkowy filmik :D
amittyville
date movie
Dziewczyna z perłą (girl with a perl earring)
Martwica mózgu.. czarna komedia w sumei :D i nei polecam jeść czegokolwiek po naciśnięciu na 'play' :D
no i stara dobra polska komedia :D:D:D poszukiwany, poszukiwana
Polska:
Jak rozpetałem II wojne światową , Sami Swoji ,Miś
Zagranica:
American Pie-wszystkie,Piła,Wróg u bram,Szeregowiec Ryan,Władca Pierścieni :)
Dużo jest tych filmów i normalnie nie chce sie pisac.
Polska:
U Pana Boga w ogródku,Sami Swoi i stare komedie polskie oraz filmy z Pazurą i Lindą
Zagranica:
Gol,Footbal Factory,Green Street Hooligans
Zgodze się z poprzednikiem że wszystkich filmów nie jestem w stanie wypisac
_________________ STARE POKOLENIE NIGDY NIE ZGINIE! GRYF ZAWSZE BYŁ I BĘDZIE!!!
jak ktoś ubogie pod każdym względem, polskie odpowiedniki zagranicznych filmów to faktycznie może sobie "Sare" zobaczyć
już lepiej na dwójce włączyć sobie "Przylądek strachu" o 23.