Wysłany: Pon 03 Mar, 2008 17:36 Re: Nasi za "granicą"
[quote="STEN"]W tym temacie będziemy prezentować wszystkie wiadomości o naszych byłych i wypożyczonych zawodnikach. Gdzie i czy grają, co porabiają obecnie.
ja widziałem jak Heniu Pakulniewicz samochodem jechał
_________________ "Jak powiedział stary góral Polska będzie aż po Ural, za Uralem będą Chiny, was nie będzie skurwysyny!"
W meczu Poloneza Bobrowniki z Jantarem (5:1) zagrali:
Grzegorz Dworak, Marek Kozak, Marcin Moszczyński, Kamil Duda (gol), Adrian Solczak, Tomasz Ciemniewski (gol), Jarosław Burak (gol), Jacek Rubinowicz, Emil Giszka, Robert Borowiński (wszyscy Polonez) oraz Marcin Tomaszewski, Paweł Skiba, Arkadiusz Próchnicki (Jantar)
W meczu Jantaria Pobłocie - Pomorze Potęgowo (1:5) Karol Kublik (gol), Michał Nejman, Dominik Kaczmarek, Michał Borecki, Wojciech Kublik (2 gole) (wszyscy Pomorze)
W meczu GTS Kolbudy - Bytovia (2:2) Zbigniew Oblizajek
W meczu Czarni Bruskowo - Orzeł Pęplino (2:3) Tomasz Jakubiec, Marcin Rzeszutko, Robert Moniuszko (Czarni)
W meczu Górnik Łęczna - Radomiak Radom (0:0) Krzysztof Żukowski
Wcześniej w meczach:
Brda Przechlewo - Iskra Dretyń (0:1) zagrali: Michał Mikulski i Piotr Jankowski (Iskra)
Arka Gdynia - Kaisar Kyzyłorda (0:2) Wojciech Wilczyński
Jeśli wiecie i znajdziecie coś o innych, bądź może kogoś pominąłem z wymienionych drużyn, a grali kiedyś w juniorach Gryfa, to proszę o uzupełnianie.
Temat o piłkarzach ale fanów Naszej drużyny też się tyczy Pozdrowienia dla całej Emigracji Dla wszystkich ze Słupska co wyjechali : za chlebem : piosenka z nadzieją na szybki powrót do Ojczyzny http://pl.youtube.com/wat...feature=related Tekst piosenki jest moim zdaniem życiowy i prawdziwy
Polonez Bobrowniki (0:4 z Orłem): Grzegorz Dworak, Jacek Rubinowicz, Jarosław Burak, Adrian Solczak - 90 minut, Marcin Moszczyński - 73 minuty (czerwona kartka), Tomasz Ciemniewski - 69 minut, Kamil Duda - 56 minut, Marek Kozak, Piotr Makowiecki i Emil Giszka - 45 minut,
Bytovia Bytów (0:1 z Orlętami): Zbigniew Oblizajek - 31 minut
Jantar Ustka (0:0 z Pogonią): Paweł Skiba, Arkadiusz Próchnicki, Marcin Tomaszewski - 90 minut, Piotr Piszko - 55 minut
Dąb Kusowo - Granit Kończewo (2:1): Miłosz Kania, Patryk Świątczak - 90 minut, Łukasz Wołczko - 87 minut (Dąb); Krzysztof Twardoń - 90 minut
Sparta Sycewice (4:0 z Echem): Krzysztof Wasilewski - 33 minuty (czerwona kartka)
Iskra Dretyń - Pomorze Potęgowo (2:0): Michał Mikulski i Piotr Jankowski - 90 minut (Iskra); Dominik Kaczmarek i Wojciech Kublik - 90 minut, Michał Nejman - 59 minut, Michał Borecki - 45 minut
Adamczyk jednak nie w Elanie, a w Stalowej Woli. Dziś zagrał 7 minut w wygranym meczu z Odrą Opole. Bramkę dla Odry strzelił syn byłego gracza Gryfa, Janusza Pontusa - Marcin.
Stolarczyk ma zerwane wiązadła i pół roku przerwy od grania w GKS Bełchatów (ekstraklasa). Żukowski nadal tylko trzecim bramkarzem w Górniku Łęczna (I liga). Robert Mioduszewski bramkarz w Ruchu Chorzów (ekstraklasa) w poprzednim sezonie w 18 meczach.
Dzisiaj 23 lata kończy ten były piłkarz Gryfa. Może warto byłoby sprawić, aby znów nałożył koszulkę z Gryfem na sercu? Myślę, że przydałby się w Słupsku, a i dla niego samego byłoby to lepsze rozwiązanie.
Maciej Stolarczyk przez Bełchatów, a Robert Mioduszewski przez Ruch zostali wystawieni na listy transferowe. Ostatni już ze starej pierwszoligowej gwardii Gryfa. Oby jeszcze u nas coś na koniec karier zagrali