Pewnie wystartują w 3 lidze ale szybko im się znudzi.
Mieli 3 radnych, prezesa startującego w wyborach prezydenckich, super sponsora przez ileś lat, bardzo bogatą loże vip, jakiś tam produkt zwłaszcza jak na warunki Slupska, jakąś rzesze kibiców i padli.
Bardzo zaskoczył mnie Biedroń, Kobyla na bank by dorzucił pieniędzy.
Albo powtarza się numer co 20 lat temu zrobili działacze Czarnych. Dzika karta na grę w ekstraklasie to tylko 500 000 zl. Nie które kluby w 4 lidze mają takie budżetu.
Nie wiem czy nie dać tego w temacie śmieszne ale "Miasto uczyniło Andrzeja Obecnego jako lidera odbudowy w Słupsku koszykówki " dawno już mnie nikt tak mnie nie rozbawił.
Ostatnio zmieniony przez d y n i o Pią 02 Mar, 2018 11:09, w całości zmieniany 1 raz
_________________ Kto powiedział, że Moskale
Są to bracia dla Lechitów,
Temu pierwszy w łeb wypalę
Przed kościołem Karmelitów.
Hrabia Skrzyński " Panie Marszałku a jaki program tej partii? Marszałek Piłsudski -Najprostszy z możliwych bić kurwy i złodziei mości hrabio
Sory Gregory powyżej nie wyszło ale wpiszcie sobie w wuja Gogle kolęda drutex
_________________ Kto powiedział, że Moskale
Są to bracia dla Lechitów,
Temu pierwszy w łeb wypalę
Przed kościołem Karmelitów.
Hrabia Skrzyński " Panie Marszałku a jaki program tej partii? Marszałek Piłsudski -Najprostszy z możliwych bić kurwy i złodziei mości hrabio
Może nie znikają całkiem, ale znikają z ligi:
http://ligowiec.net/news/...-rozgrywek.html
Zawsze jak widać, trzeba mierzyć siły na zamiary, a nie odwrotnie. Takie coś dużo mówi dla nas. Bez kasy nie ma kołaczy.
Ciekawy artykuł, ogólnie też uważam że idzie to w złą stronę. Chore pieniądze dla piłkarzy, wszystko pod telewizję, co raz mniej lokalnych klubów i amatorskich. Komercjalizacja jak w NBA.
nasz futbol nie upadnie bo na szczęście Millwall nie gra w Premiership pamiętaj też, że u nas jednak są plany powiększenia Ekstraklasy zresztą to najlepsza liga świata, kluby dziś upadają a jutro się odradzają, Polskiej piłki nic nie zajedzie
Pewnie że polskiej piłki nic nie zajedzie tzn na pewno nie będzie tego co w mniejszych krajach. Za dużym jesteśmy krajem i ostatnio kupa siana została włożona w piłkę nożną - w ekstraklasę. Tylko tu jest parę aspektów. Po pierwsze efekty tej kasy w ogóle nie widać, prócz ładnych stadionów i chorych pensji piłkarzy. Oglądać polską ligę to mega ciężka sprawa a canał daje jeszcze więcej kasy. Emocji co raz mniej. Jedyny pozytywny aspekt jeszcze jest kibicowski ale to już też się kończy. Ogólnie klub bez wiernych szalikowców już nie ma szans na sukces i przetrwanie
Z drugiej strony pewnie u nas całościowo też jest co raz mniej drużyn piłkarskich zarejestrowanych i grających w najniższych ligach i to pewnie się będzie pogłębiało.
No i komercjalizacja i globalizacja sprawia że będą się liczyć tylko najmocniejsze drużyny, bo one będą przyciągały ludzi z mniejszych ośrodków. Wspieranie lokalnych swoich drużyn co raz bardziej jest nie modne, co nawet widać kibicowsko. Przepaść będzie się tylko zwiększać w Polsce, w Europie i w Świecie. Będzie mniej kolorytu i będzie mega przepaść między bogatymi i średnimi i biednymi.
Temat jest ogólnie bardzo szeroki i można dyskutować i dyskutować.
Bogaci będą coraz bogatsi, biedni coraz biedniejsi. Wiele klubów upadnie w Polsce w ciągu najbliższych 2-3 lat. Przechowalni pseudodziałaczy nie będzie mi szkoda, ważne, by ostały się te z pasjonatami.
A tymczasem w Słupsku mamy JEDNO boisko do rozgrywania meczów i... żadnego (?) do zwykłych treningów. Przed wojną było ich kilkanaście. Na samej Zielonej aż 8