nie mam dobrego zdania o S.Wojewodzkim....w kilku firmach zrobil balagan,ale mam nadzieje ze nie bedzie mieszal w KLUBIE tylko sciagnie pieniadze i sponsorow.Niech Nadejda piekne dni dla NASZEGO KLUBY,dni CHWAŁY
No cóż, Jantar to największa firma w regionie, i jeden z największych pracodawców w pomorskim z udziałami w wielu firmach. Co do pana Wojewódzkiego to różne opinie o nim krążą ale gość ma kase i znajomości (jest choćby sporym udziałowcem słupskiej Scanii) nie wiem nic o jego zainteresowaniach piłką i jestem w szoku ale to może być dobra wiadomość.
Jeżeli chodzi o inne zmiany w statucie, to min. klub zrobił sobie furtkę na wielosekcyjność. To oznacza, że w przyszłości może (ale nie musi) powstać sekcja np. jakaś halowa, co byśmy się w zimę nie nudzili.
Jest jeszcze sprawa, która mnie zaniepokoiła. Wypowiadał się Kobyła z Kujawskim i to jak nigdy zgodnie. Chodzi o to by przystosować 650-lecia, żeby Gryf grał tam mecze (nie wiem, murawa, jupitery, klatka dla gości). Od razu przypomniał mi się post m_gryfa z przed pół roku, że nas z Zielonej eksmitują. Sprawy maja się jednak tak, że Zielona jest teraz jaka jest i jeżeli na Gryfa zaczną walić ludzie drzwiami i oknami to będzie konieczność rozgrywania niektórych meczy na Madalińskiego, bo parę złotych na przystosowanie 650-lecia zawsze w mieście się znajdzie, a na Zieloną trzeba zbierać kasę i nawet jak powstanie stadion na Zielonej (plan na 5 tyś poj.) to i tak mecze które np. mają przyciągnąć więcej widzów zagramy na 650-lecia. No to się uspokoiłem bo staliśmy się szczęśliwymi posiadaczami dwóch stadionów.
jestem w szoku... nowy zarząd, wszystkiego najlepszego, oby nowi prezesi i spółka nie zapomnieli o nas, kibicach. Mam nadzieję, że współpraca będzie się dobrze układała
_________________ Gryf Słupsk to duma - BANDA ANTYKOMUNA!
No cóż, Jantar to największa firma w regionie, i jeden z największych pracodawców w pomorskim z udziałami w wielu firmach. Co do pana Wojewódzkiego to różne opinie o nim krążą ale gość ma kase i znajomości (jest choćby sporym udziałowcem słupskiej Scanii) nie wiem nic o jego zainteresowaniach piłką i jestem w szoku ale to może być dobra wiadomość.
Obszar stałej aktywności gospodarczej firmy Jantar obejmuje m.in. Słupsk (główna siedziba),
Ustkę, Rowy, Lębork, Łebę, Debrzno, Elbląg, Grudziądz, Wejherowo, Gdynię, Sopot, Gdańsk, Rumię, Starogard Gdański, Kwidzyń, Kościerzyna, Bytów, Chojnice, Człuchów, Biały Bór,Wągrowiec, Międzyrzecz, Nowy Tomyśl, Zielona Góra, Leszno, Kalisz, Ostrów Wlkp., Śrem, Gniezno, Czarne, Złotów, Poznań, Wyrzysk, Toruń, Płock, Wrocław, Świdwin, Szczecin, Gryfino, Kołobrzeg, Miastko, Kępice, Sławno i Darłowo.
Firma Jantar zatrudniając około 2600 osób znalazła się na 9 miejscu wśród największych pracodawców na Pomorzu.
S. Wojewódzki ma znajomości i kasę. Został dlatego prezesem.
lukasik_gryf napisał/a:
Jeżeli chodzi o inne zmiany w statucie, to min. klub zrobił sobie furtkę na wielosekcyjność. To oznacza, że w przyszłości może (ale nie musi) powstać sekcja np. jakaś halowa, co byśmy się w zimę nie nudzili.
W grę wchodzi tylko hokej na lodzie
lukasik_gryf napisał/a:
Chodzi o to by przystosować 650-lecia, żeby Gryf grał tam mecze (nie wiem, murawa, jupitery, klatka dla gości).
Raczej idą wybory i rajcy miejscy, którzy utopili na 650-lecia tyle milionów boja się, że gdyby nie znaleźli się ponownie w ratuszu, to nowa władza rozliczy ich za niegospodarność i trwonienie miejskiej kasy na kompletnie spieprzone i zupełnie niewykorzystywane inwestycje, takie jak ten stadion. Trzeba na siłę go oddać we władanie dla Gryfa, choćby nawet za darmo. Nie udał się pomysł z futbolem amerykańskim, a prezydentowi trudno jest tam umiejscowić swoich ukochanych murzynów ze Szczecińskiej.
lukasik_gryf napisał/a:
Od razu przypomniał mi się post m_gryfa z przed pół roku, że nas z Zielonej eksmitują
Cały czas jest coś na rzeczy. Ten teren na Zielonej nadaje się na parę dużych inwestycji. Oby nigdy do tego nie doszło.
Martwią mnie tylko te od tak na szybkiego rzucone 4 lata, jako możliwa data awansu. Przez 4 lata, to wszystko „stanie w miejscu” Klub idzie na razie cały czas do przodu i nie można tego zatrzymywać. O awans należy się starać (przynajmniej mieć taki cel) już od jesieni.
Sznarek
Klub: Gryf Słupsk
Wysłany: Wto 30 Mar, 2010 21:40
cobra_gryf napisał/a:
Co do pana Wojewódzkiego to różne opinie o nim krążą ale gość ma kase i znajomości (jest choćby sporym udziałowcem słupskiej Scanii) nie wiem nic o jego zainteresowaniach piłką i jestem w szoku ale to może być dobra wiadomość.
Ciekawe co z tego wszystkiego będzie, ciężko powiedzieć. Ktoś chyba liczy na poparcie jak to ktoś ładnie napisał na gp24.pl Kibole Gryfa okazali się wysoką kartą w talii :)
To może być echo tej walki o sztuczna nawierzchnie czyli być może będziemy mieli dwie pieczenie na jednym ruszcie :)
jak ma by więcej młodych klas to dobrze. bo na razie nie ma rocznika 92 w gryfie szkoda bo jako bramkarz szukam gdzie grac a chciał bym w młodych jakoś grac ale nie da rady po rozmowie z Schulzem
_________________ w moim sercu niema litości, urodziliśmy się dla wojny nie dla miłości
GRYF KS
Po przeczytaniu dzisiaj całego artykułu nasuwa się jeden wniosek. Może być tylko ..... lepiej. Nie ma już odwrotu od tej drogi. Bo jak nie teraz, to już nigdy. Wszystko zmierza w bardzo dobrym kierunku. No, no – namawianie Szwedów ze Scanii, aby zainwestowali w Gryfa musi robić wrażenie. Gdyby tak się to udało, to II liga będzie na pstrykniecie palcem. Nie oszukujmy się. Stworzenie klubu „Stu” jest jak najbardziej na miejscu. Wystarczy pomnożyć to tylko przez miesiące i już wychodzi niezła kwota. Nie ma co czytać tu i ówdzie zawistnych komentarzy ludzi, którzy zwyczajnie naśmiewają się z tego wszystkiego, co dzieje się tylko i wyłącznie za sprawa powrotu Pawła do Słupska. Bo robią to tylko z zawiści i zwykłej zazdrości. Bo taka jest prawda. Do pewnych ludzi w Słupsku i nie tylko, nie dociera, albo nie chce dotrzeć fakt nadchodzących zmian. Myśleli, że taki układ obecnej władzy w mieście z lokalnym biznesem (ale akurat nie z tym, który wchodzi do Gryfa) trwać będzie wiecznie. Że tak już będzie przez lata. Nagle ten „porządek” zaczyna się burzyć i jest to dla wielu nie na rękę. Szacunek dla Pawła, który naprawdę położył na szalę swoje nazwisko i autorytet, wrócił nad Słupię i cały czas działa. Jednak dobrze napisałem wcześniej to:
Cytat:
Ale o czym innym tutaj.
Jak sobie patrzę, że nasze rezerwy mimo iż to tylko sparing remisują w Potęgowie z dobrym przecież IV-ligowym zespołem i to że jeszcze niedawno nasz pierwszy zespół grał w okręgówce (!), a my do końca drżeliśmy w Cewicach o awans, to co z tego wynika?
To, że musimy doceniać, jaką drogę przeszliśmy w tak krótkim odstępie czas. Widać, jak dużo zrobił Paweł, wracając do Słupska. Bez niego, nie byłoby rezerw, a my byśmy się co najwyżej bronili przed spadkiem z IV ligi, albo znów spadli do okręgu i jeździli ciągle do tego zapyziałego Lęborka. To byłby cały nasz świat. Teraz to ten kosmiczny Lębork być może będzie przyjeżdżał na nasze rezerwy i żeby było śmieszniej one wygrają z galaktycznym, lęborskim klubem. Dla mnie do pełni szczęścia brakuje tylko kolejnego awansu, dobrego zaplecza finansowego i takiego zespołu, który grając w II lidze spowoduje, że będzie musiał powstać piękny, zadaszony i oświetlony stadion. Wtedy będą musiały przyjeżdżać nie jakieś lęborskie frytki, tylko kluby znane i szanowane w Polsce, a wieczorne spektakle przy oświetleniu będą w pamięci na lata. Wczorajszy mecz z wątpliwą duma kaszub, pokazał też to, jak obecny dach trybuny na Zielonej został „skopany”. Przed czym jak przed czym, ale przed deszczem to on nie osłania. No i ta klatka dla gospodarzy i te łuki za bramkami. Och – szkoda gadać. Rozpisałem się w sumie o kilku sprawach, ale tak mnie naszło. Bo k.... o Gryfie trudno przestać myśleć, jak oczami wyobraźnie widzę go wielkiego, wspaniałego i grającego o ligowe punkty z Lechią, Wisłą, Legią czy Lechem! Ku chwale naszej, całego Słupska i regionu. No bo skoro mogły kiedyś malutkie Wronki, Pniewy czy jakieś Polkowice, Dwory Mazowieckie, Radomska i Pegrotury (sić!) z Dębicy – to czemu nie może 100-tysięczny Słupsk? Pożyjemy, poczekamy. Kiedyś się skończy przecież moda na murzynów, tak jak się skończyła na siatkówkę czy boks. Wtedy dopiero słupszczanie zobaczą czym jest moc futbolu. Na razie utrzymać to co mamy i ... za rok szturmować bramy II ligi. Potem się zobaczy, bo znając kibiców, po paru latach gry w II lidze – będzie to za mało. Marzenia? Być może, ale czy słynni na cały świat Pegroturowcy z Dębicy marzyli wcześniej, że ich klub o swojskiej i tradycyjnej polskiej nazwie będzie gościł Legię czy Wisłę. Raczej nie.
Jak widać wszystko jest realne. Żeby się tylko powiodło, a wtedy ..... aż strach pomyśleć, co będzie się działo.
Jak był TW to koleżka Twardowskiego z Energi po fachu i też prezes
_________________ Kto powiedział, że Moskale
Są to bracia dla Lechitów,
Temu pierwszy w łeb wypalę
Przed kościołem Karmelitów.
Hrabia Skrzyński " Panie Marszałku a jaki program tej partii? Marszałek Piłsudski -Najprostszy z możliwych bić kurwy i złodziei mości hrabio
http://i43.tinypic.com/28ckh9w.jpghttp://i40.tinypic.com/mls7cl.jpg :) takie małe wykopaliska zrobiłem w moim albumie zdjęciowym no i proszę!! zdjęcie robiłem sam młyn jeszcze w starym miejscu z tego co pamiętam to był niestety jeden z ostatnich jak nie ostatni mecz Gryfa w 3 lidze na zdjęciu jeszcze można rozpoznać parę znajomych twarzy :)
_________________ KOMUNIŚCI ZNISZCZYLI WSZYSTKO TRZEBA NISZCZYC KOMUNISTÓW