Nie wiem czy jaja czy nie, bo nie interesuję się wcale koszykówką i nie wiem co w trawie piszczy. Na dzień dzisiejszy, jeżeli są jacykolwiek „kibice” i w ogóle jeszcze nie zawieszają swojej działalności (koszalińska patologia – bo Gryf w swojej historii nie strzelał focha i nie był beznadziejny i nigdy nie zawiesił działalności – a co to w ogóle znaczy?), to dla mnie są to ludzie z pod Sianowa, a raczej z środkowopomorskiego trójmiasta: SZCZECINEK – KOSZLINEK – CZAPLINEK!
A co do Gwardyjki, tej starej ….. muszę się odnieść. Chcę się zapytać, co to znaczy w słowniku kiboli zawiesić działalność? Czy to znaczy olać swój klub, swoich piłkarzy? Czy zdrowy na umyśle człowiek może zawiesić działalność? K…. mam tylu kolegów i jeszcze żaden nigdy nic takiego nie powiedział. Ba, nawet nie pomyślał. Bo kibicem się jest, takim się rodzi i takim umiera. Amen!
Ale Gwardia z pod Sianowa (pozdrowienia dla Victorii, i tak ich ogracie!), to widać inna bajka.
Głupie te kluby wszystkie, jakieś nieżyciowe takie, nie widzą że z kibicami się nie wygra? nie wiedzą, że trzeba udeżyć w druga stronę? w związek, w milicję itd? Przecież chodzą ci jebani politycy na mecze, to trzeba im cisnąć że są gamonie co zamykają stadiony i nakładają kary za normalne w sumie zachowania. Powiem tak, jestem ojcem i coraz częściej pojawiam się na osiedlowym placu zabaw i śmiem twierdzić, że na stadionie jest grzeczniej i kulturalniej. Ostatnio słyszałem rasistowski dowcip na placu zabaw w brzmieniu "Czym różni się opona od Murzyna? Jak się założy łańcuch na oponę to nie rapuje." Proponuję zamknąć plac zabaw tak do wiosny, a dzieciakom zabronić wnoszenia wiaderek do piaskownicy.
_________________ Hej Gryf!
Ostatnio zmieniony przez B_Linda Pią 05 Wrz, 2014 08:13, w całości zmieniany 1 raz
Do włodarzy klubów wciąż nie dociera najważniejsze. Że piłka nożna tylko wtedy ma jakiś sens, jak są kibice na trybunach. Bo bawić się samemu, to można w piaskownicy. No bo dla kogo grają piłkarze na pustym stadionie? Dla samych siebie? Dla działaczy? Dla kasy? Kasa to nie wszystko. Wiadomo, że ten sport wzbudza najwięcej emocji i jak świat światem, tak jest wszędzie i nikt tych emocji nie zmieni. A co do Kołobrzegu, to co oni myślą, że jak jest 0:3 do przerwy, a w końcówce nagle robi się 4:3, to na stadionie będzie cichutko i ludziska będą siedzieć i zjadać popcorn? Dziwni ci ludzie, ale żeby flagi klubowe przeszkadzały, to już szczyt hipokryzji.
formujemy, że we wczorajszym komunikacie zarządu MKP Kotwica pojawił się błąd pisarski osoby tworzącej komunikat. Zgodnie z uchwałą zarządu opisany w komunikacie zakaz dotyczy wyłącznie wielkopowierzchniowych flag - tzw. "sektorówek".
Buli1946
Klub: Gryf Słupsk
Wysłany: Pią 05 Wrz, 2014 12:30
piterKOTWA napisał/a:
napisali gamonie że zaszła pomyłka hehhe
Cytat:
formujemy, że we wczorajszym komunikacie zarządu MKP Kotwica pojawił się błąd pisarski osoby tworzącej komunikat. Zgodnie z uchwałą zarządu opisany w komunikacie zakaz dotyczy wyłącznie wielkopowierzchniowych flag - tzw. "sektorówek".
Bytovia Bytów - Zagłębie Lubin 22.03.2015!
Ponad 300 gości zjawiło się wczoraj w Bytowie, w tym 150 kiboli Zagłębia, 110 Arki, 35 Falubazu i 20 Zawiszy.